VM A-Gruppen Ryssland – Sverige 5-10 (2-5)

Ryssland tog ett rejält grepp på spelet i inledningen mot Sverige. Rättmätigt kom också ett rysk ledningsmål i den elfte matchminuten genom Janis Befus. Men Sverige visade effektivitet i avsluten. Bara drygt sex minuter senare hade Sverige vänt på matchen till en 3-1 ledning efter mål av Christoffer Edlund, Erik Pettersson och Patrik Nilsson. Hans Andersson var spelaren som grundlade vändningen. Hans var högst delaktig i första halvleks avslutande mål. Med en lyrboll över hela det ryska laget nåddes en fri Daniel Andersson som utan någon som helst krussedull la bollen i mål på volley.

Sverige gjorde ytterligare fem mål i andra  halvlek. Erik Säfström, Per Hellmyrs och Johan Löfstedt var några av målskyttarna. Ryssarna prövade delvis nytt spel mot det svenska laget som ställde till en del problem för de gulblå med långbollar över den svenska backlinjen. Evgeny Ivanushkin blev tremålsskytt för Ryssland. Artem Bondarenko spelade inte andra halvlek efter en duell med David Pizzoni Elfving i den första halvleken.

För Sverige och Ryssland väntar nu Tyskland respektive Vitryssland. Matcherna sänds i Eurosport och TV5.