VM A-Gruppen Kvartsfinal Kazakstan – Norge 4-5 Fulltid: 4-4 (4-0) – Norge vidare efter avgörande i förlängning

Kazakstan såg ut att gå mot en väntad semifinal när man gick upp till 4-0 mot Norge i torsdagens första kvartsfinal. Det dröjde ända tills tjugo minuter in i matchen innan första målet kom då Sergey Perminov gav Kazakstan ledningen. När så Sergey Pochkunov och Anatoliy Golubkov hade ökat på ledningen till 3-0 tio minuter senare och Sergey även gjort 4-0 före halvtidsvila så såg matchen avgjord ut. Men Norge skulle komma tillbaka. Felix Callander reducerade till 4-1 sju minuter in i andra halvlek och Eirik B Johnsen gjorde Norges andra mål några minuter senare. När så Nikolai Rustad Jensen gjorde 4-3 på straff så tvingades Kazakstan ta time out för att försöka ta initiativet i matchen. Men det var i stället Norge som gjorde nästa mål när Fredrik Randsborg kvitterade till 4-4.

Matchen gick till förlängning 2×10 minuter. Första halvan slutade 0-0. Avgörandet kom 7 minuter in i förlängningen. Målskytt Petter Renstrom Moen.