Arena: Helsingfors ett steg närmare en inomhusarena

Arkiv - Arena i Helsinfgors. BILD: KARI LEPPÄNEN ARKKITEHDIT OY (c)

Finska medier rapporterar om att Helsingfors kommun beslutat om att reservera mark för en skridskohall med bandy. Bandyworld skrev om planerna om en inomhusarena 4 december 2016. Planerna för en hall tog fart för två årssedan. Sedan dess har planerna växt i omfång och därmed även kostnadskalkylen. Den 13 500 kvadratmeter stora bandy- och skridskohallen beräknas kosta mellan 10 och 11 miljoner euro. Publikkapaciteten nämns nu till upp till 2 000 personer från tidigare 1 500.
BILD: KARI LEPPÄNEN ARKKITEHDIT OY

Bandyhallen, som planeras byggas bredvid ishallen i Malm, är avsedd för att bland annat kunna spela finska cup- och elitmatcher. Finska Bandyförbundet finns med som pådrivare. En hall skulle vara ett bra tillskott till landslagsverksamheten. HIFK, Vesta och Botnia är tre föreningar som finns med som skulle vara användare i hallen.

Tomtreserveringen för bandyhall gäller fram till den 31 augusti 2018. Nu måste finansieringen ordnas. – Det här betyder att vi har ett år på oss att sy ihop det här, nu kan finansieringsarbetet komma igång på allvar, säger Markus Larsson som leder hallprojektet till Yle.

– Det är bra att inte bara idrottsutskottet, men även stadsrådet ser detta som ett lönsamt projekt. Det verkar som om jag har ett starkt signalvärde att de kommer att ge oss den här reservationen för land, säger Markus Larsson till Helsingin Sanomat.

Läs också