HIFK vann finalen efter straffar

Finska finalen Live Kampparit – HIFK 2 – 3 (1-1) Fulltid 2-2

Finska finalen är en dramatisk och tät match, med uddamålsledning för Kamparrit när tjugo minuter återstår av fulltid. Ojanen kunde kvittera för försvarande mästarna HIFK när femtonminuter återstod. Det var mycket folk som såg på matchen möjligen närmare 3 000. Ingen dålig gissning – det var 2 860 med flera hundratals tillresta HIFK-supporter. Finland vann som alla vet grundserien i Bandy-VM och det tycks ha smittat av sig på bandyintresset i Finland.
Förlängningen gav inget mål, men hemmalaget Kampparit lång närmast segerna. Kampparit hade tre hörnor och även en straff i 21:a matchminuten som inte gick i mål.

Mika Mutikainen, Janne Hauska, Jari Hyttinen och Lauri Söderström gjorde målen för HIFK i avgörande straffläggningen.

Detta var HIFK andra raka guld, medan det var Kampparits första medalj. Kampparit kommer från S:t Michel, en ort med 5 000 invånare. Finlands motsvarighet till Sveriges Edsbyn och Ovanåker!

Typiskt nog var det S:t Michels  hemmason Aku Ojanen som kvitterade till 2-2 för HIFK och ordnade därmed en förlängning. – Kampparit inledde i högt tempo och det tog ett tag innan vi hittade någon form av röd tråd. Men vi trodde på oss själva och utnyttjade de chanser vi hade. Lite tur behöver man också, säger guldtränaren Ari Kukkonen till HBL där han sitter med en färdigt tryckt guldmössa på huvudet och ser närmast utmattad ut.

Bronset till Narukerä

Tidigare i dag spelades bronsmatchen mellan Uleåborg och Narukerä. Den matchen vanns av Narukerä med 5-4. OLS Uleåborg tog ledningen med 4-3 genom Angeria när tretton minuter återstod. Väkiparta och J Niemi gjorde de två avslutande målen för Narukerä. Loukkola gjorde två mål och Pesonen ett för OLS. Vihtelä och Karhunen gjorde de två övriga målen för Narukerä.