Elitserien: Hammarbys sjunde raka seger

Hammarby fortsätter att rada upp segrar. På måndagskvällen kom den sjunde raka segern.

Bollnäs GIF gjorde möjligen säsongens bästa match för säsongen. En tidig 2-0-ledning i matchen räckte dock inte. De knappt 1 000 åskådarna denna måndagskväll fick se Hammarby vända till 2-3 före halvtidsvila efter två mål av Jesper Jonsson och ett av Ilja Grachev. Christian Mickelsson kvitterade för Bollnäs i andra halvlek innan Christoffer Fagerström gjorde segermålet till 3-4. Hammarby vann rättvist i en jämn match där båda lagen hade bud på fler mål i andra halvlek. Noterbart är att Patrik Nilsson gjorde mål och Anton Dahlberg gjorde sitt första mål i elitserien.

Matchen var Hammarbys sjunde raka seger och behåller serieledningen. Bollnäs är kvar över slutspelsstrecket men jagas av Vänersborg på åttonde plats och Broberg, Tellus samt Sirius under slutspelsstrecket.

Elitserien

Bollnäs GIF – Hammarby IF 3-4 (2-3)
Mål, Bollnäs: Anton Dahlberg (1:a i elitserien), Patrik Nilsson, Christian Mickelsson
Hammarby: Jesper Jonsson 2, Ilja Grachev