Final World Cup: Villa Lidköping World Cup-mästare 2018

Villa

Villa Lidköping vann World Cup-finalen och vann sin  första World Cup-titel.

Villa gick till halvtidsvila med ledning 1-0 efter ett Villaövertag i den inledande halvleken. Men det var en jämn och öppen historia inför den andra halvleken.

Villa Lidköping tog ledningen i finalen mot Sandvikens AIK efter drygt 20 minutersspel. Martin Karlsson tog sig fram i straffområdet och Joel Othén släppte retur där Johan Esplund höll sig framme och satte bollen i mål.

Sandvikens SAIK Erik Säfström sa i den direktsända webb-sändningen halvtid att man ska försöka vara mindre bekväma och ha mer tryck i det dom gör och spela bollen vidare fortare.

Fem minuter in i andra halvlek anfaller Villa och Johan Löfstedt skjuter in 2-0 bakom Joel Othén i Sandvikensmålet.

Jesper Eriksson spelade inte andra halvlek efter en kollision i början av första halvlek.

Daniel Mossberg tappade bollen på egen planhalva och Villa får omställningsläge. Joakim Andersson serverar David Karlsson som sätter bollen i mål, 3-0.

Villa ökade på ledningen efter fin förarbete av Tim Persson och Johan Esplund där Johan Löfstedt spelade fram Joakim Andersson som satte bollen till 4-1.

Villa kom till finalen efter en oväntat lätt seger i semifinalen mot Start samtidigt som Sandvikens AIK vann en jämn match mot ryska storfavoriten SKA Neftyanik.

Villa Lidköping – Sandvikens AIK 4-1  (1-0)
23 min 1-0 Johan Esplund
35 min 2-0 Johan Löfstedt
53 min 3-0 David Karlsson
59 min 3-1 Rasmus Forslund
61 min 4-1 Joakim Andersson
Utvisningar: Villa Lidköping 2×6 min  SAIK 2×6 min.
Publik: 1 852