Leksands Sparbank Cup: IFK Rättvik vinnare för första gången!

Leksands Cup 2018 - IFK Rättvik segrare Foto: Göran Erlandsson

I helgen arrangerades Leksands Sparbank Cup för nionde året i rad. För första gången fick arrangörsklubben IFK Rättvik Bandy se sig själv som segrare efter en 7-1 vinst mot fjolårsvinnarna Peace & Love City.

Leksands Cup 2018 – IFK Rättvik segrare Foto: Göran Erlandsson

– Det bestämdes i gruppen att ”nu jävlar tar vi den”, berättar tränare Mikael Bratt, huvudtränare i IFK Rättvik Bandy som gick obesegrade genom cupen. Ett viktigt formbesked med mindre än 3 veckor kvar till Allsvensk premiär.

För nionde året i rad arrangerades i helgen Leksands Sparbank Cup i Rättvik Arena. 12 lag från Sverige, Norge och Finland gjorde upp om vinsten, men när finalen avgjorde under söndagseftermiddagen stod det klar att arrangörsklubben IFK Rättvik kammande hem segern.
– Det känns ju jätteskönt givetvis. Vi pratade för två veckor sedan vad vi skulle ha för mål med cupen och det bestämdes i gruppen att ”nu jävlar tar vi den”, berättar Mikael Bratt, huvudtränare i IFK Rättvik Bandy.

Under de åtta åren som cupen tidigare arrangerats så har Rättvik aldrig vunnit, men med ett lag vars formkurva bara stiger så var resultatet talande. Laget gick helt obesegrade genom cupen med resultaten: 7-1, 7-1, 7-2, 4-2 och 7-1.
– Vi kan konstatera att 7 är en väldigt bra siffra, säger Bratt med ett leende.
Leksands Sparbank cupen håller Allsvensk standard vilket gör vinsten till ett viktigt formbesked för laget med mindre än tre veckor kvar till den Allsvenska bandypremiären.

På andraplats kom dalakonkurrenterna Peace & Love City från Borlänge och på tredje plats Småländska Åby/Tjureda.

Resultat från Leksand Sparbank Cup 2018

Läs också