Bandy-VM: Finland mäktade inte med Ryssland

Det blir Ryssland och Sverige i lördagens final. Sverige hade inga problem med Kazakstan och Ryssland besegrade Finland med 6-2 efter 2-2 i halvtid.

Finland skapade en del chanser i första halvlek med långa framspelningar på djupet. 1-0 utkast från Kimmo Kyllönen som var bäst i det finska laget. 2-2 efter djupledsboll från Tuomas Määttä. Båda väl förvaltat av Markus Kumpuoja respektive Jimi Heinonen.
Finland hade däremot haft problem när Ryssland satte hård press på det finska uppspelet. Båda målen likartade. Däremot kunde Finland gott kunnat få med sig ett frislag strax före 2-2 när rysk klubba fastnade i finsk skridsko och det öppnande upp sig och föranledde 2-2-målet.

Almaz Mirgazov återgav Ryssland ledningen på en hörna och när Yanis Befus läste ett finskt uppspel, snodde åt sig bollen och spelade fram Maksim Ishkeldin som gjorde 4-2 var det i det närmaste avgjort. Målet följdes av en finsk time out, men någon reducering blev det inte. Istället drygade Artem Bondarenko på den ryskaledningen till 5-2 på en hörna.

Evgeny Dergaev ökade på den ryska ledningen och fastställde slutresultatet till 6-2. Målet komefter misslyckat uppspel av Finland

Läs också