Svensk Bandy: Stig Bertilsson avböjer omval

Bertilsson t v och t h tidigare ordförande Ramsin.

Svenska Bandyförbundet kommer efter den här säsongen att få en ny ordförande. Stig Bertilsson som nu är inne på sitt femte år har meddelat valberedningen att han inte kandiderar för ytterligare ett år.

– Ordförandeskapet i Bandyförbundet är ett av de mest intressanta uppdrag jag haft. Att få jobba med en idrott som har en folklig förankring som är större än sporten i sig och som handlar om både bredd och elit är stimulerande och upplevelserikt. Därför har jag verkligen försökt rikta mitt engagemang så brett som möjligt, säger Stig Bertilsson till SvenskBandy.se.

– Efter de här åren känner jag att andra med nya ögon och ny energi ska ta över. Fem år är kanske i och för sig ingen särskilt lång tid, men tillräckligt lång för att jag ska känna att jag gjort mycket av det jag förmår, säger Stig Bertilsson.

Han har dessutom vid årsskiftet tillträtt ett nytt uppdrag i politiken. Sedan den 1 januari är han kommunalråd (M) och ordförande i kommunstyrelsen i Bengtsfors i Dalsland.

– Jag känner heller inte att det kommunala uppdraget rent tidsmässigt är förenligt med bandyordförandeskapet. Därför har jag internt aviserat detta sedan tidigare. Det riskerar att bli varken hackat eller malet!

– Summa summarum är jag mycket glad och stolt över att ha varit bandyns ordförande under dessa år, säger Stig Bertilsson som också är förste vice ordförande i FIB, Internationella Bandyförbundet. Mandattiden för det uppdraget utgår under 2020.

– Det blir upp till den nya styrelse som kommer i Bandyförbundet att ta ställning till hur svensk bandy ska representeras internationellt, säger Stig Bertilsson.

Läs också