Supercupen: Inledande segrar för Gripen, LAIK och Tillberga

Allsvenskan - Gripen och Örebro

Årets Allsvenska Supercupen har ”tjuvstartat” med tre matcher.  I kväll kompletterades första ronden i de västra gruppen då Lidköpings AIK besegrade Boltic med 5-3. Christoffer Norin tremålsskytt för LAIK medan Gustav Backman svarade för två av Boltics mål. LAIK gick till halvtidsvila med 2-0. Simon Artig ökade på i inledningen av andra halvlek. När så Christoffer Norin ökade på till 4-0 och 5-0 var matchen avgjorde. Boltic putsade dock till siffrorna under de avslutande femton minuterna med tre mål.

En av säsongens stora favoriter i den allsvenska serien är Gripen. Och Trollhättelaget besegrade det sydligare Göta älvslaget IFK Kungälv med hela 11-1 i helgen. Robin Karlsson svarade för tre av Gripens mål och Mikko Lukkarila samt Markus Eriksson gjorde två mål vardera. På söndag möts LAIK och Gripen i en tidig gruppfinal.

Cupen inleddes med att Tillberga besegrade Katrineholm med 4-0. Fyra olika målskyttar där Max Mårtensson var inblandad i tre av målen – ett mål och två assist. Nästa match i gruppen spelas i helgen när Örebro SK tar emot Katrineholm. Nässjö spelar sin första match i gruppen mot Katrineholm nästa helg. Då har Katrineholm spelat samtliga sina tre matcher i gruppspelet.

Den norra gruppen inleds i helgen med matchen Borlänge – Ljusdal och i den Östra gruppen tar UNIK emot Tellus.