Supercupen: Gripen vann toppmötet mot LAIK

Gripen och LAIK spelade en tidig gruppfinal i Supercupen på söndagen. Mikko Lukkarila blev något av matchvinnare med sina två mål när Gripen vann med 3-2 efter 3-0 i halvtid. Tony Eklind spelade fram till båda Mikkos mål som kom under de sista fem minuterna av första halvlek.

Efter fyra resultatlösa hörnor för LAIK reducerade Alexander Ahlström och Johan Karlsson i den 63 och 66: e matchminuten. LAIK lyckades få till någon kvittering utan Gripen höll undan och vann med uddamålet. Gripen har två raka segrar och en återstående match. Det är mot Boltic. LAIK kan gå vidare till final om man besegrar IFK Kungälv och om Boltic besegrar Gripen.

Ljusdal vann den första matchen i Norrgruppen. Borlänge besegrades med 4-0. Kasper Ekström tremålsskytt i matchen som spelades i Rättvik Arena.

Örebro SK klev in cupen när Katrineholm besegrades med 9-3 i den södra gruppen. Filip Bergman och Sebastian Brandt båda tremålsskyttar för hemmalaget. Katrineholm har en match kvar i cupen och det är mot Nässjö som då spelar sin första matchen i cupen.

Tellus besegrade UNIK.  Tellus gick till halvtidsvila med en tvåmålsledning 0-2. Jakob Edberg reducerade för UNIK till 1-2, men bara några minuter senare gjorde matchens målgörare Marcus Magnusson 1-3. Det var Marcus som gjorde Tellus båda mål i första halvlek. Tellus ökade på sin ledning och vann till slut med klara 1-7. Detta var första matchen i den östra gruppen.