VM P21 – Säker seger för Sverige mot Kazakstan

Sverige

Joel Broberg visade att målproduktionen är på gång. I den inledande VM-matchen mot Kazakstan gjorde Joel fyra mål. Efter 8-0 i paus blev till slut 16-0 för Sverige vid full tid.

– Vi fick en bra start på turneringen, men det var väl ingen riktig värdemätare. Men killarna måste ändå göra jobbet och lyckades bra med. I andra halvlek testade vi lite taktiska grejer i offensiven som föll väl ut. Vi vill spela final på söndag och då behöver vi fler verktyg framåt. Grabbarna ger varandra bra lägen när vi har bollen, det tycker jag är roligt att se, säger förbundskaptenen Pierre Roos till svenskbandy.se.

Tidigare under fredagen vann värdnationen Ryssland mot Finland med 6-2. Oleg Tarnarutsky Repyakh Artyom Vyacheslavovich svarade för två mål vardera för Ryssland medan Ilja Nasekin svarade för ett mål och två målgivande passningar. Riku och Ville Hämäläinen gjorde de två målen för Finland.

– Vi hade en spion på plats för att titta på båda lagen, meddelar Pierre.
Under fredagskvällen ställs Sverige mot Ryssland, avslag 17.15 svensk tid.
– Vi har redan ställt om fokus till den matchen. Det blir en riktig värdemätare ikväll. Vi har två roliga matcher kvar i gruppen mot Ryssland och Finland. Nu tar vi oss tillbaka till hotellet för mat, vila, teori och mer mat, säger Pierre.

P21-VM, ARCHANGELSK
SVERIGE-KAZAKSTAN 16-0 (8-0)
Mål: Joel Broberg 4, Albin Rohlén 3, Niklas Gifting 2, Ted Hedell 2, Pontus Nordström 2, Max Mårtensson, William Arvidsson, Viktor Hulthammar.

Läs också