Spelarnytt: Teemu Määttä förlänger med Sirius

Elitserien Sirius -Broberg Skärmklipp Bandyplay Bandyworld

Mittfältaren och finska landslagsspelaren Teemu Määttä stannar i Sirius och har tecknat ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021/22. – Jag skriver på redan nu för att visa min uppskattning till klubben. De trodde på mig för fyra år sedan. Nu är det jag som tror på Sirius och vad klubben vill åstadkomma, säger Teemu Määttä.

Teemu gör nu sin fjärde säsong bör blåsvart och är en nyckelspelare i laget. De senaste två säsongerna har Teemu vunnit Sirius poängliga. Denna säsongen har det blivit 18 poäng jämnt fördelat gjorda mål och målgivande pass.

– Det känns riktigt bra att det är klart redan nu, säger han vidare till klubbens hemsida.
Familjen (fästmön Mari och dotter Sofia) trivs väldigt bra i Uppsala.
– Det här är vårt andra hem. Jag uppskattar verkligen hur Sirius har tagit hand om min familj. Vi båda har bra jobb här och Sofia har börjat på en ny förskola. Det har fungerat riktigt bra alla år vi varit i Uppsala, säger han.
Det var ett helt annat Sirius han kom till 2016.
– Jag tycker vi har tagit steg varje år och blivit mer professionella samtidigt som föreningen har vuxit, säger han.

– Det är en sak att han är en väldigt viktig spelare för oss. Han är en klassisk tvåvägsspelare, jätteduktig i defensiven och farlig offensivt. Men sedan är det också hur Teemu är som person. Han är otroligt professionell och noggrann i allt det han gör, ett riktigt föredöme när det gäller träning. Precis så som vi vill att man ska vara som spelare i Sirius, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson till Sirius hemsida.
Teemu är den första att skriva på och nu väntar fler samtal med resten av truppen.
– Jag har träffat nio spelare nu och målet är att träffa resterande del av den nuvarande truppen innan januari är över. Sen är det såklart olika tidsåtgångar för olika spelare men målet är att iaf ha träffat alla innan januari är över, säger Jimmy.

Läs också