Bandy-VM: Coronviruset skjuter upp VM – Nytt försök till hösten

Internationella Bandyförbundet har idag beslutat och meddelat att flyttar världsmästerskapen grupp A, som skulle ha spelats i Irkutsk, Ryssland den 29 mars-5 april. I stället hoppas man att turneringen kan spelas i oktober i år på samma plats i Irkutsk, Ryssland.

Det finns en osäker situation runt om i världen på grund av koronaviruset och det har orsakat många människors oro över resor och kontakter över gränserna. Det finns några veckor kvar till världsmästerskapsturneringen och FIB vill fatta beslutet nu för att säkerställa att turneringen avslutas och lugna de deltagande lagens oro när spridningen av viruset har skapat.

Internationella förbundets ordförande, Boris Skrynnik:
–Vi vill inte ta en chans med världsmästerskapet. Det kanske inte skulle genomföras på bästa sätt just nu. Vi har redan fått meddelandet från Kazakstan att inte delta, och vi vet att det också finns oro bland andra lag att resa långt och umgås i stora folkmassor. Med detta beslut kommer vi att kunna genomföra en bra och rättvis världsturnering i Irkutsk, med de bästa förutsättningarna och med alla de bästa lagen. Vi vill att såväl arrangörer som deltagande lag och supportrar ska ha ett världsmästerskap som inte har den störande fart som koronaviruset sprider just nu. Vi tycker att det är det bästa beslutet för alla och för bandysporten.
Det exakta datumet för världsmästerskapet i oktober är ännu inte beslutat. Nästa världsmästerskap våren 2021 kommer att äga rum som planerat i Syktyvkar, Ryssland.

Läs också