Träningsmatcher: Säsongens matcher spelade – VSK-seger mot AIK

I helgen drog säsongens första träningsmatcher i gång med ett möte mellan elitlagen AIK och Västerås SK samt möte mellan allsvenska TB Västerås och Falu BS.

Sammanställning: Kommande träningsmatcher

Västerås SK vann elitseriemötet mot AIK med 6-4. Västerås kom till matchen med tre ispass före säsongens första träningsmatch.

– Kul match full från början. Kanske inte så strukturerat men båda lagen kliver och det var bra fart på det. Resultatet spelar inte egentligen inte så stor roll men det är alltid skönt att ha med sig en seger i första matchen för säsongen. Men det är mer känslan man vill få med sig och att vi kliver ut och vill mycket och kör mycket, Stefan Edberg som klivit upp må mittfältet som ny position i Västerås SK. – Det är jäkligt kul och man får mycket energi av det.

Det var ”hemmalaget” AIK i ABB-Arena började bäst. Johan Esplund, en av AIKs alla nyförvärv, gav AIK inledningen. Jesper Jonsson kvitterade för VSK och före halvtidsvila gav matchens tremålsskytt Daniel Johansson ledningen åt grönvita. Stefan Edberg ökade på VSKs ledning till 1-3.

AIKs nyförvärv Erik ”EP” Pettersson senast från ryska Neftaynik reducerade till 2-3. ”EP” gjorde reducerade även till 3-4 efter det att Daniel Johansson utökat VSKs ledning på straff och Daniel gjorde även 3-5-målet för VSK.

Det blev hetare och hetare ju längre matchen led och under en 10-minutersperiod blev det fyra utvisningar, två vardera.
Christian Frohm satte kort därefter en straff till 4-5 innan Joel Engström fastställde slutresultatet 4-6 i den 90:e minuten.

Årets första träningsmatch mellan allsvenska lagen spelades lördags även det i ABB Arena. Matchen mellan TB och Falu BS visade att lagen var bra igång så här tidigt på säsongen, med hög fart och hög intensitet, skrev TB på sin hemsida efter matchen som slutade 3-3.

I TBs referat på föreningens hemsida kan man vidare läsa: ”Tillberga visade att man hade haft mer tid på stor is och hade ett bättre passningsspel och mer variation i spelet.Stundtals riktigt bra kombinationer och en skridskoåkning som Falun inte hängde med i. Även det defensiva arbetet var stundtals riktigt bra så att den i Tillberga dressen debuterande målvakten Max Bergström fick en behaaglig start i laget. Med lite tur hade Tillberga kunnat gått segrande ur matchen, då man hade en ribbträff och ett par tveksamma offside avblåsningar på fina lyft.”

Helgens matcher
TB – Falu BS 3-3
AIK – Västerås SK4-6

Läs också