Supercupen: Första segern sedan 2019 för Åby Tjureda

Elitserien Åby Tjureda Frillesås 2-4 Skärmklipp Bandyplay BandyWorld

Åby Tjureda gick med klang och jubel upp till elitserien efter att bara förlorat tre matcher under hela bandyallsvenskan 2018/2019. Men sedan sista allsvenska omgången i februari 2019, då Boltic besegrades med 9-1, gick smålänningarna i genom fjolårssäsongen utan en enda seger i elitserien. Degraderadingen till allsvenskan var ett faktum utan seger i sin nya hemmahall Eriksson Arena. I årets första tävlingsmatch i Supercupen blev det en efterlängtad seger. Segerisffrorna skrevs till 5-3.

Åby Tjureda var effektivast och Filip Fransson gjorde tre mål varav två på hörnor och ett på straff. Lidköpings AIK kvalade till elitserien förra säsongen.

Nästa helg. Den 25 september kan bli historiskt för Åby Tjureda. Då kan det äntligen bli den första tävlingssegern för klubben i sin hemmahall Eriksson Arena. Då fortsätter Supercupen med match mot Jönköping för de “Tjur-prydda”. 

UNIK besegrade Kalix med 8-4. Kalix spelar färdigt gruppspelet i helgen med möte mot Katrineholm i dag och TB i morgon. Matcherna spelas i Relita-hallen, Uppsala.

I morgon spelar IFK Kungälv mot Gripen i den västra gruppen.

 

Supercupen Västra

Läser du denna sida i en mobilenhet
– vrid skärmen 90 grader…

 

 

Supercupen Södra

 

 

Supercupen Östra

 

 

Supercupen Norra

 

Läs också