Spelarnytt: Philip Florén, Anton Spångberg och Anders Persson förlänger med IFK Motala

Elitserien IFK Motala - Sandvikens AIK Skärmklipp Bandyplay Bandyworld

Trion Philip Florén, comebackande Anton Spångberg och Anders Persson har förlängt med IFK Motala. Däremot försvinner assisterande tränaren Simon Hansson.

Anfallaren Philip Florén, 24 år med Villa Lidköping som moderklubb, har skrivit på ett tvåårskontrakt. Philip kom tia i elitseriens skytteliga med 29 mål. IFK skriver “Han trivs i föreningen och vill fortsätta bygga vidare på det som varit.”*

Anton Spångberg, 23 årig mittfältare med IFK Motala som moderklubb, satsar på comeback och skriver på nytt kontrakt för nästa säsong. – Jag har ju varit borta en längre tid på grund av skada men sista tiden har jag kunnat trappa upp min träning ordentligt och till hösten hoppas jag kunna vara med och konkurrera om en plats, säger Anton via klubbens hemsida.

– Oerhört roligt att Anton kan komma tillbaka efter en tuff tid för han och han blir ett fint nyförvärv till nästa säsong, säger IFKs klubbchef Pär Beckne.

Mittfältaren/försvararen Anders Persson har skrivit på för de kommande två åren.
IFK skriver: Anders vill med sin erfarenhet vara med och driva laget framåt inför kommande säsonger. Han framhäver den välfungerande organisationen som en bidragande orsak till att han väljer att förlänga. Pär Beckne är nöjd med att Anders vill förlänga med klubben då han är en viktig pusselbit i lagbygget.

Assisterande tränaren Simon Hansson lämnar IFK Motala efter en säsong. Det är på grund av familjesituationen som han har valt att flytta till Östersund.

– Jättetråkigt så klart då Simon varit en väldigt frisk injektion i IFK, men vi har vetat detta ett tag så det kom inte som nån överraskning, säger IFKs klubbchef Pär Beckne.

Så här säger Simon om sitt år i föreningen:
– Jag har trivts otroligt bra i IFK och det har varit en utvecklande och energigivande miljö där jag som tränare har haft alla förutsättningar till att bli ännu bättre. Med lite perspektiv så gjorde vi i år en helt okej säsong och framtiden ser ljus ut för IFK Motala. Av personliga skäl så är det svårt att i framtiden kombinera bandyn i Motala med livet utanför den, men jag är glad och tacksam att jag på distans kan fortsätta ha en fot kvar i laget och föreningen. Simon kommer jobba vidare med videoanalyser på distans.

Läs också