Spelarnytt: Robin Hellqvist inte med i Katrineholms satsning

Robin Hellqvist satsar inte vidare kommande säsong. Det beslutet har 26-åringen nu delgivit till klubben som skriver på klubbens hemsida:
Robin har varit en nyckelspelare i moderklubben Katrineholm Bandy sedan han återvände från IFK Rättvik våren 2018.
Totalt har den mångsidige elektrikern, som den gångna säsongen med framgång skolades om till ytterhalv, svarat för 47 poäng (27+20) på 69 serie- och kvalmatcher sedan återkomsten, men nu står det klart att det inte blir något A-lagsspel kommande säsong för Hellqvist. Den primära anledningen till beslutet är det berömda livspusslet, där Robin och sambon Julia bland annat väntar sitt andra barn mot slutet av sommaren. Istället är ambitionen att “Robban” ska finnas med U-laget i Division 1 under den kommande säsongen.

– Vi har haft många och långa samtal med Robin och dessvärre har han kommit fram till att tiden inte räcker till för att satsa på A-lagsbandyn i vinter. Hur tråkigt vi än tycker att det är så respekterar vi hans situation till fullo och önskar honom och sambon lycka till med tillökningen, säger Katrineholm Bandys sportchef, Jonas Åkerström.

– Robin vill kunna ge 100 procent om han ger sig in i någonting och just därför tycker han att det känns bättre att kunna hålla igång med U-laget i vinter för att därefter förhoppningsvis växla upp igen. Han kommer nu få chansen att vara en enormt stor förebild och ledare för de många unga killarna i U-laget istället och det ska bli roligt att se.

Robins besked får dock onekligen effekter på A-lagstruppen och med kombinationen av höjda målsättningar och uteblivna värvningar kommenterar sportchef Åkerström nuläget på följande vis:

– Vi kan bara konstatera att de här våren har varit bra mycket tuffare än vad vi och många andra hade väntat oss. Det är många föreningar som fått känna på en synnerligen tunn spelarmarknad och vi är en av dessa. Samtalen med spelare runtom i landet har varit många och positiva, men av olika anledningar har vi inte nått hela vägen fram. Det är svårt att säga exakt vad det beror på, men vi är fortsatt trygga i att vi är en välmående förening med ordning och reda i organisationen och nu även med kanske landets bästa träningsförutsättningar, säger han och fortsätter:

– Vi gick ut tydligt med vår målsättning för kommande säsong och vi fortsätter att jobba för att vi ska lyckas med den. Transfermarknadens utmaningar har inte gjort saken lättare, men även om det tar tid så har vi inte på något vis gett upp. Att nå ett elitseriekval är svårt i den här serien, men såväl vi vid sidan om som ledare och spelare är överens om att vi ska göra allt i vår makt för att lyckas så bra som möjligt.

Truppen just nu:

Simon Westerdahl (NY)*
Pontus Magnusson (NY)
Joakim Olofsson
Jimmy Jeschinsky
Olle Ekholm
Alexander Strand
Sebastian Brandt
Emil Andersson
Lars Larsson
Joel Rydergren
Kristoffer Konttori
Eric Lisell
Gustav Danielsson
Gustaf Doktare
Linus Doktare (K)

Läs också