VM: Sverige deltar inte i höstens VM tillföljd av Covid-19

Foto: Romus Ramström / Svenska Bandyförbundet

Svenska herrlandslaget i bandy kommer inte att delta i VM i Irkutsk i Ryssland i oktober. Svenska Bandyförbundets styrelse har enhälligt fattat beslutet med anledning av rådande omständigheter kring spridningen av Covid-19 både nationellt och internationellt.

– Vi vill naturligtvis spela VM. Vi har också stor respekt för det enorma arbete som arrangören lägger ner vid stora arrangemang som detta. Vi vet ju till exempel att en arena av världsklass står och väntar och att man hittills gjort allt för att kunna genomföra VM. Men med respekt för våra spelares och andras hälsa så kan inte Sverige delta nu, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande i Svenska Bandyförbundet.

Sedan tidigare har även Norge och Finland fattat beslut om att inte delta i den kommande VM-turneringen.

– Svenska Bandyförbundet har handlat i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Utifrån det rådande pandemiläget och den osäkerhet som det medför, vill vi heller inte riskera att utsätta den svenska sjukvården för större påfrestningar. Dessutom kan eventuell smittspridning inom truppen även få konsekvenser för den fortsatta spelsäsongen och det vill vi i största möjliga mån undvika, avslutar Per-Anders Gustafsson.

Sedan tidigare har även Norge och Finland fattat beslut att inte delta i turneringen.

Läs också