Supercupen: Ljusdal besegrade Örebro i finalen

Källa Foto & Text: Allsvenskbandy.se Niklas Thonander

Ljusdal vann helgens slutspel i Supercupen efter finalseger mot Örebro.  En dramatisk final där ställningen var 5-5 och avgörande målet kom i förlängningen genom Jonas Pettersson.

I semifinalerna besegrade Örebro TB Västerås medan Ljusdal besegrade Åby/Tjureda med 9-2 seger.

I finalen var Ljusdal illa ute i första halvlek. Örebro tog ett klart grepp om händelserna och gick tidigt fram till 3-0 ledning efter mål av Jacob Sjölander, Nico Nevalainen och Filip Bergman. Två mycket viktiga reduceringar av LBK gjorde att matchen levde inför andra halvlek. Där var länge ÖSK i målmässigt i förarsätet, men Mattias Brolin Munters andra mål fram till 5-5, 20 minuter från slutet tog matchen till förlängning, där alltså Jonas Pettersson klev fram och blev stor hjälte och underbara glädjescener utspelade sig direkt efter slutsignal.

TB/Västerås säkrade bronset efter seger mot Åby/Tjureda, där laget på nytt stod för en fin insats. Segersiffrorna skrevs till 4-1. Ett TB/Västerås som sett mycket starka ut under försäsongen och som i sin väg fram till finalhelgen i Karlstad övertygat stort i kvalet.