Allsvenskan: Kvintetten som väntas tillhöra årets topp!

Foto: Anders Andersson

I kväll tjuvstartar bandyallsvenskan med Tillberga och Falu BS.  Två lag som Bandyworld tippar kommer tillhöra den övre halvan i säsongen och där TB kommer tillhöra lagen som verkligen är med och fightas i toppskiktet tillsammans med Örebro, Ljusdal, Åby Tjureda och Rättvik, tror vi.

Borlänge och Västanfors tror vi hamnar i botten med Surte över sig. I mellanskiktet kan det bli lite vad som helst vad gäller placeringarna med blir riktigt intressant att följa.  Kalix, Boltic och Katrineholm kommer säkert störa toppen. Lidköpings AIK och Tellus har överraskat år efter år. Kungälv bygger vidare och kan mycket väl vara med på övre halvan.

1 Örebro


2 Ljusdal
3 Tillberga


4 Åby Tjureda
5 Rättvik
6 Kalix
7 Falun
8 Boltic
9 Tellus
10 Lidköpings AIK
11 Katrineholm
12 Nässjö


13 IFK Kungälv
14 Surte


15 Borlänge
16 Västanfors

Lag 1 spelar i Elitserien säsongen 2023/2024.
Elitseriekval
Lag 2 och 3 går till elitseriekval. Lag 12 och 13 från Elitserien och lag 2 och 3 från Bandyallsvenskan spelar i kvalserie.
Spelas som rak dubbelserie där lag 1 och 2 spelar i Elitserien säsong 2023/2024.
Lag 11 och 12 går till kval, där de möter de fyra div 1 segrarna i två kvalgrupper. Lag 11 och 12 spelar i varsin kvalgrupp, norr resp. söder. Kvalet spelas som rak dubbelserie i resp. grupp. Lag 1 och 2 i respektive kvalgrupp spelar i allsvenskan 23/24. Lag 13 och 14 går till division 1

Premiären:

I kväll

TB Västerås – Falu BS

Lördag
Örebro – Surte
Åby Tjureda –  IFK Kungälv
Katrineholm – Boltic
Nässjö – Lidköpings AIK
Tellus – Ljusdal
Rättvik – Kalix
Borlänge – Västanfors är uppskjuten till den 15 november.

Söndag
TB – Kalix

Tränarna tippar Örebro SK

Vid helgens upptaktsträff samlades tretton av de sexton allsvenska lagen. Tolv  håller förra säsongens elitserielag Örebro SK som seriefavorit. IFK Rättvik fick också ett tips.

Svenska Spel har satt Oddsen för att vinnaren

Läs också