Allsvenskan: ”Lättnadsseger” för förhandsfavorit

Målen dröjde när allsvenskan tjuvstartade på torsdagskvällen när topptippade TB Västerås tog sig an Falu BS i ABB Arena. Första målet kom först när femton minuter återstod av matchen. Emil Juhlén gav hemmalaget ledningen. Men Pekka Niska kvitterade omgående bara några minuter senare. Det var dock inte slut på målgörandet. TB återtog ledningen genom Figge Nilsson (assist till 1-0-målet) och på tilläggstid fastställde Jonathan Skarås slutresultatet till 3-1 Målvakten Benjamin Pizzoni-Elfving noterades för en assist.

En ”lättnadsseger” för TB i premiären efter allt förhandsprat om att laget ska tillhöra toppen i Allsvenskan denna säsongen. Även för Emil Juhlén som lämnade den största av förhandsfavoriterna Örebro SK. Emil svarade för både mål och assist.

TB spelar sin andra match redan på söndag när Kalix kommer på besök. Falu BS nästa match är planerad att spelas mot Västanfors den 5 november. Till premiären hade skador och sjukdomar har stört Falun och alls spelare var inte tillgängliga för spel.