Kampparit och Narukerä till final i Finland

Det blir nya finska mästare i år. Det står klart sedan regerande mästarna Helsingfors IFK föll i den tredje semifinalen. Detta trots att man ledde med 2-1 efter en dryg timmes spel. Narukerä från Björneborg kom ikapp och förbi under den sista halvtimmen och ställs nu mot Kampparit i finalen. Kampparit vann den finska ligan i suverän stil med endast en förlust och oavgjord match. HIFK kom tvåa och Narukerä trea.

Narukerä ledde drabbningen i paus efter ett tidigt ledningsmål av Aleksi Vihtilä. IFK kunde ändå kvittera drabbningen efter 55 minuters spel genom Mika Mutikainen och tio minuter senare gick hemmalaget upp i ledning genom Tomi Niemikorpi. En kvart från slutet fick gästerna från Björneborg straff och Tomi Mustonen gjorde inget misstag och kvitterade. Fem minuter före fulltid gjorde Vihtilä segermålet och Jaakko Niemi fastställde ännu slutsiffrorna 4-2 på tilläggstid. IFK jagade frenetiskt en kvittering. IFK och OLS möts i bronsmatchen.