Boltic vann seriefinalen mot GAIS

Boltic tog på fredagen emot GAIS i en seriefinal. Det kom 600 åskådare till Tingvalla för att se en hemmaseger med 5-3 (3-1).  Matchhjälte blev snart 20-årige Ted Wiklund med två mål och två assist. GAIS bytte matchtröjor i halvlek då göteborgarna tyckte det var svårt att se skillnad på lagens tröjor. Boltic leder södra serien, men jagas förutom GAIS även av Gripen och Ale-Surte. Det ser ut att bli en riktig het sista omgång. Där topplagen Boltic tar emot Surte och Gripen möter GAIS.

Gripen slog på fredagen Lidköpings AIK på bortaplan inför 500 åskådare. Lidköpingssonen Martin Arvidsson gjorde 3 mål för bortalaget Gripen som vann med 4-9. Samtidigt slog Surte Stjärnan med 2-4. Det går emellertid riktigt trögt för IFK Motala som är en av favoriterna serien. Idagens derby mot Tranås BoIS inför 600 åskådare ledde Tranås med 2-6. Motala hämtade upp underläge till 5-6 och 6-7. Istället för kvittering var det Tranås som kunde göra 6-8 på straff i slutet av matchen.

Otterbäcken föll tungt i bottenstriden hemma mot Nässjö med 4-6. Otterbäcken ledde med 3-0 i halvlek och hade även 4-0 i andra halvlek. Nässjö vände på steken och gjorde sex raka mål.