VM: Norge och Kazakstan vann ”placeringsmatcherna”

VM2014

GQ2A9277_4I kvartsfinalerna kommer Finland möta Norge medan Kazakstan och USA möts. Detta sedan Norge slog USA på straffar i en match som slutade 5-5 efter fulltid. Kazakstan vann mot Finland med 7-3 (2-2). (Foto/Author Alexander Novikov)

Kazakstan blir trea A-gruppens seednings grupp A efter 7-3 (2-2) mot Finland. Finland började matchen bra och tog ledningen genom Juho Liukkonen redan efter fem minuter. Kazakstan vände underläget till 2-1 efter två mål av Dmitry Zavidovsky i 7:e och 11:e matchminuten. Antti Ekman kvitterade för Finland i 17:e matchminuten.

Förre finske förbundskaptenen Tommy Österberg tyckte att Finlands första 30 minuter var bra därefter tappade laget helt trycket framåt och misstagen ökade i takt med trötthet under matchen. 2-2 var ställningen halvtid.

I andra halvlek ger Sergej Pochkunov Kazakstan ledningen med 3-2 i början av andra halvlek. Kazakstan bröt ett riskfyllt finskt uppspel som straffade sig. Finland är helt klart med i matchen, även om det till stora delar ser ut som om det finska laget väntar på viktigare matcher längre fram i turneringen.

Mikko Lukkarila kvitterade för Finland till 3-3 efter ett fint anfall efter 62 minuter spelade. Alexander Nasonov återger Kazakstan ledningen 4-3 på ett frislag (68). Skottet såg inte märkvärdigt ut. Målet punkterade matchen. Pavel Dubovik ökar på Kazakstans ledningen till 5-3 (73). Genomåkning på högerkanten och ur liten vinkel får Pavel in bollen efter passivt finskt försvar. Bara minuten senare ökar Sergey Pochkunov på Kazakstans ledning till 6-3 på ett distansskott. Återigen ser det finska försvarsspelet avvaktande ut. Rauan Issaliev fastställer slutresultatet till 7-3 på en straff i 77:e matchminuten. Straffen såg billig ut.