VM: Sverige klart för final – Lätt nervöst


Sverige fick slita hårt för att besegra Kazakstan i lördagens VM-semifinal. Det blev knapp seger med 5-4.

Sverige fick en drömstart när Christoffer Edlund gjorde 1-0 i den tredje minuten. Därefter vände Kazakstan genom två mål signerade Artem Vshivkov. Daniel Berlin kvitterade på hörna innan paus och Christoffer Edlund gjorde 3-2 på straff tidigt i andra halvlek.

Samtidigt som Kazakstan spelade bra där Rusian Galyautdinov var en profilerna i laget. Artem Vhiskov gjorde tre av Kazakstans mål.

Sveriges förbundskaptenen Svenne Olsson kommenterade matchen så här:
– Kazakstan gör sin matchplan bra och får till en 100% insats, medans vi kan bättre. En semifinal handlar bara om att vinna och det gjorde vi. Samtliga ser fram emot morgondagens holmgång mellan två fantastiskt skickliga lag i en fullsatt arena med sjukt drag

Ryssland var överallt och Finland blev stressat.
– Vi hade jättesvårt att komma ut från våran egen planhalva och skapade ingenting i första. Vi visste att dem kommer högre upp och vi hade diskuterat om det, men på något sätt fick vi inte till någonting.

Ryssland fick utdelning direkt. Bara efter en minut kom 1-0 genom Sergej Lomanov. Bara sex minuter senare kom tvåan. Almaz Mirgazov såg att ligga offside när han kom fri framspelade av Alan Dhusoev. Maxim Ishkheldin satte 3-0 och så fortsatte det. Evgeny Dergaev gjorde 4-0 innan Finland tog timeout halvvägs in i första halvleken. Finland reducerade på en hörna genom Juha Liukkonen men Andrey Propokov ökade på till 5-1 före halvtidsvila. Andra halvlek vann Ryssland med 3-1 och matchen med 8-2.

– Nu är det bara och försöka ladda om och göra en bra match och avslut för årets VM imorgon. Vi kan mer och är bättre än idag, avslutar Ville Altonen.
Apotek på nätet – Test & Treat

Matchfakta
Sverige – Kazkastan 5-4 (2-2)
1–0 (3) Christoffer Edlund
1–1 (18) Artem Vshivkov
1–2 (32) Artem Vshivkov
2–2 (41) Daniel Berlin
3–2 (49) Christoffer Edlund
4–2 (66) Johan Löfstedt
4–3 (73) Ruslan Galyautdinov
5–3 (82) Christoffer Edlund
5–4 (84) Artem Vshivkov.
Publik: 2 274

Samtliga resultat i A-VM >>

Läs också