VM: Sverige föll i finalen

Ryssland världsmästare och vann med 5-4. Sverige kom in i tidigt 0-2-underläge men lyckades inte göra om bedriften att vända underläge i halvtid till guld.

Ryssland började som i semifinalen mot Finland med två snabba mål. Passivt svenskt försvarsspel på mittfältet och bra avslut bakom en chanslös Anders Svensson. Klart ryskt övertag inledde matchen. Per Hellmyrs bröt det klara ryska övertaget med ett att reducera till 1-2. En riktigt fin prestation. Christoffer Edlund och Erik Pettersson saknade inte möjligheter för ytterligare chanser men ryske målvakten och stolpen var i vägen. Ryssland ökade på till 3-1.

Sverige fick en drömstart på andra halvlek. Per Hellmyrs lyfter fram till Joakim Löfstedt som avslutade med att reducera till 3-2. Sverige började inte bara andra halvlek med ett reducera utan var bättre med i matchen. Ryssland ökade dock på ledningen till 4-2 genom Maxim Ishkeldin.
Sverige fortsatte på den inslagna vägen med tätt försvarsspel och tid med boll. Sverige tog också hand om de misstag och chanser som dök upp. Daniel Berlin snappade upp en svenskt tappad boll och reduderade till 4-3. Ett försvarsmisstag av Ryssland gav Adam Giljam chansen som tog chansen och avslutade iskallt med att kvittera till 4-4.
Almaz Mirgazov gjorde sitt tredje mål som blev det avgörande målet till 5-4. Erik Pettersson hade ett jätteläge till kvittering till 5-5 i den 83:e matchminuten men fick bollen inte på mål utan sköt över.

Sverige gjorde en bra men hade inte riktigt marginalerna på sin sida utan det gick till Rysslands fördel. Några bollar i stolpen. Både Christoffer Edlund och Erik Pettersson saknade inte chanser men gick mållösa ur *VM-finalen.

Ryssland- Sverige 5-4 (3-1)
01:59 1-0 Almaz Mirgazov Assist: Sergej Lomanov
04:58 2-0 Almaz Mirgazov Assist: Sergey Shaburov
15:02 2-1 Per Hellmyrs
25:44 3-1 Alan Dzhusoev Assist: Andrey Prokopiev Hörna
45:20 3-2 Johan Löfstedt Assist: Per Hellmyrs
49:47 4-2 Maxim Ishkeldin
60:50 4-3 Daniel Berlin