Landslaget: Sverige besegrade Jenisej – Joel Broberg skadad

Sverige besegrade Jenisej med 6-5 inför drygt 4 000 åskådare under tisdagseftermiddagen. Dessvärre skadade sig Joel Broberg och fick utgå. Samtidigt gjorde Tobias Nyberg debut i landslaget och gjorde dessutom i den svenska A-landslagströjan.
Matchen i sin helhet

Sverige fick en lysande start på matchen och ledde med 3-0 efter tio minuters spel.
– Innan matchen sa vi till varandra att ha mycket pass och hög delaktighet. Vi startar otroligt bra och spelar ut dom i början, säger förbundskaptenen Micke Carlsson till Svenska bandyförbundets hemsida.
Ryssland hämtade sig efter inledningen och startade en upphämtning. Med drygt 30 minuter kvar att spela var den svenska ledningen 4-3.
– De äter sig in i matchen och går upp lite högre på oss. Samtidigt går vi ofrivilligt ner lite i tempo, säger Micke och fortsätter.
– Sen lyckas vi rycka ifrån på slutet. Vi är glada, kul att vi lyckas vinna.
Tyvärr skadade sig Joel Broberg tidigt i matchen och fick utgå. Du kan se situation ca-2:04:00 (Tiden räknas ned) in i sändningen.
– Armbågen gick ur led. Nu har läkare lagt den rätt och han har fått en stödskena och en mitella, säger överledaren Kjell Edberg, som var med Joel på sjukhuset.
På onsdag och torsdag möts Jenisej och Sverige igen, avslag 14.00 svensk tid båda dagarna.

JENISEJ-SVERIGE 5-6 (1-4)
Mål Jenisej: Sergei Lomanov 4, Patrik Sjöström.
Mål Sverige: Pontus Vilén 2, Daniel Johansson, Daniel Berlin, Tobias Nyberg, Erik Säfström.
Publik: 4 250

 

 

Läs också