Spelarnytt: Jens Wiik klar för fortsättning i Bollnäs GIF

Elitserien Bollnäs Västerås Skärmklipp Bandyplay

Jens Wiik väljer att fortsätta spela i Bollnäs och flyttar även tillbaka hem till Bollnäs efter drygt två år i Gävle.
-Det har varit en väldigt konstig tid. Allting har ju stannat upp i och med det här med Corona och vi har gått i våra tankar om att flytta hem till Bollnäs under en väldigt lång tid. Jag har haft en diskussion med Bollnäs väldigt länge och vi har varit muntligt överens ett bra tag men den sista pusselbiten föll på plats igår och det var det som gjorde att allt kunde bli klart idag.

Andra klubbar har varit intresserad av Jens.
-Det har varit föreningar som har hört av sig ända från början men jag har inte låtit det gå så långt utan jag har varit tydlig med att jag inte vill lämna Bollnäs. Jag är sugen på det här nya som börjar här nu i Bollnäs. Vi vill flytta hem till Bollnäs, till nära och kära, och jag vill ju vara en del av Bollnäsfamiljen också. Det var ju här jag gjorde mina första elitseriematcher och det vill man ju inte ge upp än. Jag vill fortsätta på det här spåret och kanske vara en mer bidragande spelare i vinter och ha en lite större roll. Men visst, det har funnits andra klubbar som varit intresserade. Det har nog varit tre-fyra elitserieklubbar.

Jens Wiik kommenterar via klubbens hemsida laget så här:

-Det jag tycker känns kul och inspirerande är bollnäskärnan. Den är ju fortfarande kvar. Sedan kommer det att komma upp några riktigt duktiga ungdomar som kommer få chansen att visa sig samtidigt som vi har bra spelare redan i truppen redan som kommer få chansen att visa vad de går för också. De visar på träningarna att de har en väldigt hög kvalitet och jag ser väldigt mycket fram emot den här nystarten. Jag tror det kommer bli jättebra.

Elitgruppen kommenterar kontraktet skriftligen via klubbens hemsida så här:
-Pusselbitarna i bygget av ett ungt och hungrigt Bollnäs fortsätter att falla på plats! Jens är en etablerad och spelskicklig back som är redo för att ta nästa kliv i karriären! En mycket viktig spelare för föreningen och ytterligare en egen produkt som väljer att vara med på nystarten. Vi har fortfarande fönstret öppen för ytterligare spelare som passar in i lagbygget!

Läs också