SBF: Pär Gustafsson ny generalsekreterare

Svenska Bandyförbundets Generalsekreterare från november 2020. Foto: Svenska Bandyförbundet

Det blir Pär Gustafsson som ska leda svensk bandy framöver som generalsekreterare.

Pär tillträder omedelbart och gjorde sin första arbetsdag måndag 9 november.

– Det känns jätteroligt, jag är oerhört stolt och glad och det ska bli väldigt spännande. Samtidigt är det en stor utmaning med den rådande pandemin. Vi måste acceptera läget och göra det bästa av situationen. Jag efterträder ingen tidigare GS och har möjligheten att sätta min egen prägel, säger Pär och fortsätter.
– Den stora uppgiften är naturligtvis att få så många tjejer och killar att spela bandy så länge som möjligt. Att föra bandyn framåt i en raskare takt och se till att få fler att bli intresserade av bandy. På kortare sikt handlar det om att bli tydligare och modernare i kommunikationen i sociala medier och på hemsida. I övrigt är det för tidigt att säga något. Vi kommer sätta oss ner och göra en ordentlig analys av nuläget den kommande tiden. Därefter kommer vi arbeta fram en plan både på kort och lång sikt.

– Vi har haft en process med flera intressanta kandidater men föll för Pär i slutändan. Den närmaste tiden kommer handla mycket om att låta bandyn ta nästa steg, att hitta nya uttrycksformer så att vi kan nå vårt långsiktiga mål med fler som spelar bandy och fler som spelar längre. Pärs profil med en lång säljbakgrund, stark förankring i bandyn och en värdegrund som ligger väldigt nära bandyns passar perfekt i det skede vi är nu, säger Svenska Bandyförbundets vice ordförande Jesper Kärrbrink.

Pär är bandyfostrad i Villa Lidköping och har spelat i elitbandy i moderklubben samt Sandviken och Bollnäs. På meritlistan finns tre SM-guld och ett VM-guld från Arkhangelsk 2003.

– Var jag har mitt ursprung är inget som definierar mig idag. Jag har kompisar och goda vänner inom både dam- och herrbandyn i många delar av landet från mina år i både landslaget och klubbandyn. Jag går in i rollen med inställningen att hela tiden jobba för bandyns bästa, säger Pär.

Civilt har Pär jobbat som säljare och säljchef i den grafiska branschen de senaste 14 åren.

– Innan det arbetade jag för SISU Idrottsutbildarna i Västergötland i tre år. Tidigare i livet tog studier och bandyspel upp den största delen av min tid.

Läs också